Studiedag

Persbericht 2017

Concert Driebergs Gemengd Koor Scherzando

Voor het concert op zaterdag 18 november heeft het koor
Scherzando uit Driebergen muziek gekozen op het thema ‘water’.

Door alle tijden, talen en muziekstromingen heen vormt ‘water’, met zijn zegeningen en bedreigingen, een muzikale bron. Scherzando brengt een verrassend en afwisselend programma, waarin water in alle denkbare verschijningsvormen en associaties wordt bezongen in vloeiende, aanzwellende en dan weer verstilde tonen. Met 15 liederen uit alle windstreken, van Europees tot Afrikaans. Werken van bekende componisten als Elgar (The Shower) en Whitacre (The Seal Lullaby), volksliederen uit Zuid-Amerika en Afrika, maar ook het alom bekende gedicht van Marsman (Denkend aan Holland) op muziek van Wilco Brouwers.
Ook tijdens de intermezzo’s voor piano vloeien de noten rijkelijk.

Het koor staat onder leiding van de vaste dirigent Reinhard Reed Findenegg en wordt aan de piano begeleid door Ernst Paul Fuchs.
Het concert vindt plaats in de Grote Kerk in Driebergen (ingang via Nieuw Salem). Aanvang om 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. De toegangsprijs is € 10,=.
Kaartverkoop via de koorleden, bij boekhandel Baas in Driebergen, via kaartjes@scherzandokoor.nl en aan de zaal.

klein Concert

17 maart 2018,